RoboMarkets: oluline teave GE tagurpidi aktsiaspliti kohta 30. juulil 2021. aastal

19.07.2021 / 12:32

Head Kliendid ja Partnerid,

30. juulil 2021 teeb General Electric (GE, GE.ny) oma aktsia tagurpidi spliti suhtega 1:8.

Tagurpidi aktsiasplit on ettevõtte tegevus, mille tulemusena ettevõte vähendab emiteeritud aktsiate arvu konkreetse kordaja võrra ja suurendab samaaegselt iga aktsia väärtust selle sama kordaja võrra. Näiteks tähendab GE aktsia split, et aktsionäril, kellel oli 8 aktsiat, mille väärtus on 13 USD või kokku 104 USD on edaspidi 1 aktsia väärtuses 104 USD.

Kuidas see mõjutab positsioone ja korraldusi?

Kui sul on GE avatud positsioone või plaanid neid avada, pööra tähelepanu järgmistele muudatustele, mis jõustuvad 31. juulil 2021 ja 2. augusti vahel.

MetaTrader 4 / MetaTrader 5 kontod:

  • Kõik ootel tellimused (Ostu limiit, Osta Stop, Müü Limiit, Müü Stop, Osta Stop Limiit, Müü Stop Limiit, Peata Kahjum ja Võta Kasum) GE aktsiale tühistatakse enne kauplemissessiooni avamist 2. augustil kell 16:31.

  • Kõigi 2. augusti seisuga 15:00 (serveri aeg) avatud GE positsioonide avamishind korrutatakse 8-ga.

  • GE kõigi avatud positsioonide maht jagatakse 8-ga.

  • Kui kogu mahe GE-s ei ole 8-kordne, säilitab konto avatud positsiooni, mille maht on 8-kordne. Ülejäänud maht suletakse 30. juuli viimase hinnaga (Ostupositsioonide puhul kasutatakse Bid hinda ja Müügipositsioonide puhul Ask hinda).

Näide:

Kui sul oli üks positsioon kogumahuga 42 aktsiat hinnaga 12, siis 2. augusti seisuga on kontol üks avatud positsioon mahuga 5 ja alghinnaga 96 (12 * 8) ja sularahatehing summas, mis võrdub ülejäänud 2 aktsia sulgemise tulemusega 30. juuli viimase hinnaga.

Kui sul oli mitu positsiooni, liidetakse nad kõik kokku üheks positsiooniks. Uuel positsioonil on alghind, mis põhineb kõigi enne splitti hoitud positsioonide keskmisel kaalutud hinnal. Kui sul on 3 järgmist positsiooni, 10 ostetud aktsiat hinnaga 12; 20 aktsiat, mis on ostetud hinnaga 12,5; 12 aktsiat, mis on ostetud hinnaga 13, on 2. augusti seisuga sinu kontol:

  • kõigi positsioonide keskmine kaalutud hind on (10*12+20*12,5+12*13)/42 = 12,52

  • üks avatud positsioon mahuga 5 ja alghinnaga 100,16 (12,52*8)

  • 2 positsiooni suletud 0 tulemusega

  • sularahatehing summas, mis võrdub ülejäänud 2 aktsia sulgemise tulemusega 30. juuli viimase hinnaga.

Juhul kui GE avatud positisioonide maht on alla 8, positsioon suletakse 30. juuli viimase hinnaga (ostupositsioonide puhul kasutatakse Bid hinda ja müügipositsioonide puhul Ask hinda).

R Trader kontod

Spliti protseduur toimib serveris kell 15:00 serveri aja järgi.

  • Protseduuri ajal tühistatakse kõik GE ja GE.ny aktiivsed ootel tellimused (Osta Limiit, Müü Limiit, Võta Kasum ja Peata Kahjum).

  • Kõigi 2. augusti seisuga 15:00 (serveri aeg) avatud GE positsioonide avamishind korrutatakse 8-ga.

  • GE kõigi avatud positsioonide maht jagatakse 8-ga.

  • Kui hoiad mõnes neist instrumentidest ühes suunas rohkem kui ühte positsiooni, ühendatakse need kõik üheks positsiooniks. Sellel uuel positsioonil on alghind ja maht, mis põhineb kõigi enne splitti hoitavate avatud positsioonide keskmisel kaalutud hinnal.

  • Juhul, kui tehing saab murdosade kaupa aktsiaid, likvideeritakse sellised aktsiad sularahatehinguga - "Spliti rahaline korrigeerimine". Seotud instrumendi muude tehingute maht lähtestatakse väärtusele 0 ja liigutatakse ajaloo vahekaardile.

Pööra tähelepanu Ekspert Nõustajatele (EA)

Kui kasutas Ekspert Nõustajat (EA), soovitame selle arendajaga üle kontrollida, kas selle kood vajab muudatusi tagamaks, et EA töötab pärast aktsiate splitti õigesti.

Sinu kauplemisterminali ajaloolisi graafikuid uuendatakse, et kajastada instrumentide uusi hindu. Palun arvestage selle infoga oma kauplemistegevuse kavandamisel.

Kõik muud kauplemistingimuste aspektid jäävad samaks, kui pole sätestatud teisiti.

Lugupidamisega,
RoboMarkets meeskond

https://www.robomarkets.ee/about/company/news/show/4528-reverse-split-stock-ge-30072021/